Europass Nederland

Europass is een initiatief van de Europese Commissie om mobiliteit bij werken en leren te vergemakkelijken. Het transparant maken van kwalificaties en competenties is daarbij essentieel om de mobiliteit tussen Europese landen of binnen nationale sectoren te bevorderen.

NEC en Consortium

In elke lidstaat is een Nationaal Europass Centrum (NEC) gevestigd dat de activiteiten rondom Europass coördineert en in eigen land promoot. In Nederland is DUO het NEC.
In Nederland is daarnaast een consortium van acht organisaties gevormd uit het onderwijs- en arbeidsbemiddelingsveld dat Europass in Nederland uitvoert. Het consortium bestaat uit: CINOP/Erasmus+, DUO, Nuffic, MBO Raad, SBB, UWV/WERKbedrijf, Vereniging Hogescholen en VSNU.

Taken NEC

Het NEC is het eerste aanspreekpunt voor iedere persoon of organisatie die Europass wil gebruiken of er meer over wil weten. Andere taken van het NEC zijn:

  • coördineren van het beheer van de Europass-documenten
  • ervoor zorgen dat informatiecentra en loopbaanbegeleidingscentra goed geïnformeerd zijn over de Europass-documenten
  • optreden als nationale partner in het Europese netwerk van Nationale Europass Centra
  • voorlichting geven over de Europass-documenten
  • opzetten en beheren van de benodigde informatiesystemen

Samenwerking

Binnen het consortium werken de partners op basis van gelijkwaardigheid en met inachtneming van elkaars kennis, kunde en verantwoordelijkheden samen. Elke partij levert dus vanuit zijn specifieke expertise een bijdrage aan de activiteiten die Europass met zich meebrengt. DUO is voorzitter in dit netwerk en vervult ook een belangrijke rol als ‘leverancier’ van de benodigde infrastructuur. Bij de ontwikkeling van de Europassproducten werkt het consortium samen met Europass in de andere Europese landen.

Contact

Postadres:
Europass is gevestigd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs
Kempkensberg 12
9722 TB Groningen

Telefoon:

Vanaf heden zijn wij niet langer telefonisch bereikbaar. U kunt een e-mail sturen met uw vraag, of vragen gebeld te worden. Geeft u hierbij dan wel aan op welk tijdstip (tijdens kantooruren) het liefst teruggebeld wilt worden. 

E-mail:
Info@europass.nl

Social media:
Facebook
Twitter