Studeren in… Spanje!

Spanje is het land van de Flamenco, stierengevechten en tapas, maar ook de perfecte bestemming voor een studie of werkervaring. Spanje heeft ongeveer 45 miljoen inwoners. Met een oppervlakte van 504.645 km² is het bijna dertien keer zo groot als Nederland. Het is een land van diversiteit op allerlei gebieden, je vindt er zon, zee, strand, vulkanen, sneeuw in de bergen en woestijnen.

 

 

Info voor studenten

Spanje telt 76 universiteiten, waarvan 24 particuliere instellingen. De voertaal is meestal Spaans. Met een Nederlands diploma hoef je geen toelatingsexamen af te leggen, een taaltoets is echter wel verplicht. Het collegegeld in Spanje is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je kan behalen in een jaar. De kosten voor een bachelorjaar liggen daardoor beduidend lager dan voor een masterjaar.

Wist je dat?

  • Er bijna 13.000 tapas bars in Spanje zijn?
  • Er met oud en nieuw om twaalf uur bij iedere klokslag een druif wordt gegeten?
  • Spanje een kustlijn heeft van meer dan 5000 kilometer?

Studentenstad: Granada

Granada is een bruisende studentenstad gelegen in Andalusië, een provincie in het Zuiden van Spanje. De stad bestaat uit mooie pleinen, historische wijken en een unieke en prachtige natuur. Naast alle bezienswaardigheden kent Granada een levendige uitgaansleven met veel barretjes, cafés en clubs.

Alhambra
Het Alhambra is voor de toeristen één van de hoofdredenen om Granada te bezoeken. Het Alhambra is een paleis dat zich bevindt op een heuvelachtig plateau. Hoewel de buitenkant van het immense gebouw niet bijzonder aandoet, is de binnenkant betoverend mooi en een hoogtepunt in de Moorse architectuur.

Albaicín
Het Albaicín is een oude Arabische wijk gelegen op een heuvel recht tegenover het Alhambra. Het bestaat uit een doolhof van vele typische smalle straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen.

Catedral Santa María de la Encarnacón
De kathedraal is gelegen in het centrum van het moslimgebied en dateert uit 1523. Kathedraal Santa Maria heeft een enkel schip en vier zijbeuken. Binnen de kathedraal is vooral de hoofdkapel een bezoek waard.

Skiën in de Sierra Nevada of zonnen aan de Costa Tropical
Naast de mooie Moorse bouwwerken is de nabij gelegen omgeving van Granada ook het bezoeken waard. De Sierra Nevada bieden een fantastische mogelijkheid om te wandelen of je in de winter op ski’s of een snowboard te wagen. In de zomer kun je afkoeling of ontspanning zoeken bij de mooie stranden van de Costa Tropical die op nog geen veertig kilometer van Granada verwijderd liggen.

Meer informatie nodig?

via wilweg vind je informatie over:

  • Studiemogelijkheden
  • Toelating
  • Financiering
  • Het onderwijssysteem
  • Visum en zorgverzekering
  • Wonen in Spanje
  • Ervaringen