Stay calm and study in England!

door mrt 13, 2018Studeren0 Reacties

Overweeg je om een studie of stage in het buitenland te volgen? Engeland heeft veel te bieden.

Als de taal een barrière vormt dan is Engeland wellicht een goede keuze.  Wanneer je aan Engeland denkt denk je aan London, de metropool met de rode telefooncellen, de Big Ben, de Royal Family en Harrods. Naast London zijn er ook vele andere steden in Engeland die de moeite waard zijn.

Info voor studenten
De kwaliteit van het onderwijs in Engeland staat hoog aangeschreven. Er staan vier Engelse universiteiten in de top 10 van de Times Higher Education World Rankings. Bijna alle universiteiten beschikken over campussen waar plekken voor buitenlandse studenten worden gereserveerd. De huur bedraagt zo’n 450 euro per maand. Om in Engeland te studeren moet je goede kennis hebben van de Engelse taal. De toelating hiervoor verschilt echter wel per studie. In vergelijking met andere Europese landen ligt het collegegeld in Engeland vrij hoog.

Hoe zit het met de Financiën?

Studeren in Engeland is relatief duur. Het maximale collegegeld dat universiteiten mogen vragen ligt tegen de 10.000 euro. Hier staat tegenover dat je via de Britse overheid tegen gunstige voorwaarden geld kunt lenen om de studie te bekostigen.  Soms is het mogelijk om je Nederlandse studiefinanciering mee te nemen. Kijk hiervoor op de site van DUO.

Er is geen OV-kaart voor studenten in Engeland, maar studenten krijgen korting op bijvoorbeeld treinreizen (30%).

Collegeld
Gemiddelde kamerhuur
Studiefinanciering mogelijk?
OV-kaart?

: Maximaal ongeveer 10.000 euro
: 450 tot 1000 euro
: Ja
: Nee

De top 5 studentensteden van Engeland:


London
Deze wereldberoemde metropool is levendig en verveelt nooit. Er is een keur aan instellingen en op cultureel gebied raak je niet uitgekeken.

Manchester
In Manchester is de kans op een baan na de studie groter dan elders. De instellingen zijn van erg hoog niveau en de stad biedt voor studenten zeer veel mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur.

Coventry
In Coventry komt 40% van de studenten van buiten het Verenigd Koninkrijk.  Het is een échte studentenstad met veel theaters en uitgaansmogelijkheden.

Nottingham
De universiteit van Nottingham zet groots in op internationalisering. Mede hierom heeft de stad van Robin Hood een brede mix van studenten van over de hele wereld.

Birmingham
Misschien niet zo bekend, maar Birmingham is een miljoenenstad met 5 universiteiten. Er is kunst en cultuur in overvloed en het is één van de meest diverse steden in Engeland.

De voordelen van Engeland op een rij:

  • Makkelijk bereikbaar vanuit Nederland
  • Er is goed onderwijs
  • Taal vormt meestal geen probleem
  • Ontzettend veel aanbod op het gebied van cultuur
  • Veel keuze in leuke steden

Nuttige links:

Informatie op Wilweg.nl
Informatie op Study in UK