Eurotrip: vier Europese steden in acht dagen!

door nov 7, 2017Blog0 Reacties

Daniël, Stefan, Stefan en ik (Sven) zijn werkzaam bij de nieuwe bibliotheek van Almere en zijn mede door Europass in Berlijn, Kopenhagen, Helsinki en Brașov geweest, en dat allemaal in acht dagen. Maar waarom zijn wij eigenlijk naar deze Europese steden geweest? In opdracht van Europe Direct AlmereEurope Direct UtrechtEuropass en Erasmus+ hebben wij een aantal video’s geschoten ter voorlichting voor een buitenlands studenten of- vrijwilligersavontuur. Ik schreef voor Europass een blogartikel over ons avontuur! Als je in het buitenland gaat studeren dient je C.V. wel aan de Europese norm te voldoen. Daar helpt Europass je bij!

Onze missie
Een jaar geleden kwam een collega naar ons met de vraag of wij een leuk idee hadden voor een filmpje en of we de clip dan ook zelf konden maken. Het moest te maken hebben met Europa en jongeren. Vanuit Europe Direct Almere was er een klein budget vrijgemaakt om dit filmpje te kunnen realiseren. De allereerst gedachte die wij hadden was: ‘ROADTRIP’!

Na flink wat meetings en vele aanpassingen aan ons format, hadden wij eindelijk een document waar iedereen tevreden over was. In de tussentijd waren ook Europe Direct Utrecht, Europass en Erasmus+ aangehaakt. Het budget was hoger en de roadtrip werd een heuse Europa-vliegtrip! Wij gingen video’s schieten in vier steden om de sfeer in beeld te brengen en studenten en vrijwilligers te motiveren om in het buitenland te gaan studeren of om vrijwilligerswerk te gaan lopen.

Wie, wat, waar?
In de intro heb je het al gelezen. Wij gingen naar vier Europese steden in vier verschillende landen, namelijk Berlijn, Kopenhagen, Helsinki en Brașov. Waarom juist naar deze steden? Omdat daar de vrijwilligers en studenten zaten die we wilden interviewen. Zo bezochten we in Berlijn stagiaire Marouschka Acquoy op en in Helsinki ontmoetten we Michiel Ploeger die daar een semester aan de universiteit volgde. In Brașov spraken we Grytine Twijnstra die daar vrijwilligerswerk deed en in Kopenhagen hadden we een afspraak met Susanne van den Heuvel. In deze steden herbeleefden wij de verhalen die studenten en vrijwilligers vertelden in de interviews.

Wil jij ook?

Dat kan! Wij balen nog steeds dat wij nooit op een buitenlands avontuur zijn gegaan. Ben jij jonger dan 30 jaar? Ga dan langs een Europe Direct punt bij jou in de buurt, of ga naar de website van Erasmus+. En als je een sollicitatie de deur uit doet, dan moet je C.V. aan Europese normen voldoen. Daar helpt Europass je bij!

Europe Direct AlmereEurope Direct UtrechtEuropass en Erasmus+ Bedankt voor deze kans! We hebben genoten van de Eurotrip en weten zeker dat de video’s die we hebben geschoten anderen motiveert om een buitenlands avontuur aan te gaan :). En het uiteindelijke resultaat van ons filmavontuur is binnenkort op de diverse websites te bewonderen.