Aankondiging: Dit jaar introduceren we het online portfolio.

Europass bestaat sinds 2005 en is sindsdien meer dan een miljoen keer gebruikt om een CV aan te maken.  Je kunt het CV aanmaken en vervolgens downloaden. Als je het wilt aanpassen, dan kun je het uploaden en wijzigen. In juni van dit jaar gaat dat veranderen.

Het nieuwe Europass

Het zal nog steeds mogelijk worden om een CV aan te maken of te wijzigen, maar Europass zal veranderen in een online e-portfolio. Dat is een omgeving waar je documenten, je werkverleden, je opleidingen maar ook al je interesses kunt opslaan. Dankzij een koppeling met Eures van het UWV wordt het mogelijk om vanuit het portfolio een overzicht van interessante vacatures te bekijken.

Het zal ook mogelijk worden om op basis van jouw profiel passende opleidingen voorgesteld te krijgen. Op die manier werkt Europass mee aan ‘Een leven lang ontwikkelen.

Om optimaal gebruik te maken van Europass kun je toegang aanvragen via een EU-login. Dit is een account waarmee je gebruik kunt maken van diverse diensten/ informatie van de Europese Unie.

Bij het nieuwe Europass hoort ook een nieuw logo:

   Europass logo roze

  De highlights:

   

   • Documenten en plaatjes uploaden en ordenen;
   • Werkverleden vastleggen;
   • Opleidingsgegevens vastleggen;
   • Hobby’s en interesses selecteren;
   • Kiezen uit meerdere templates voor het aanmaken van een CV;
   • Specifieke gegevens delen met derden;
   • Zoeken naar vacatures via Eures;
   • Opleidingsvoorstellen bekijken.

    Het zal mogelijk blijven om zonder EU-login een CV aan te maken, het is dus niet verplicht. Je kunt dan als ‘gast’ een CV aanmaken of bewerken.

  1 juli zal de nieuwe tool online staan. Dan is ook het nieuwe informatieportaal online met nuttige informatie over werken en studeren in Nederland. Dit portaal wordt samen met Euroguidance en NLQF beheerd. Na de lancering van het platform zal een start worden gemaakt met fase 2 waarin nieuwe functionaliteiten toegevoegd zullen worden. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Vanaf deze datum is de editor niet meer te gebruiken, maar een bestaand CV kan dan wel worden ingeladen in het nieuwe portaal. Eenmaal ingeladen kan er dan weer een CV worden aangemaakt.

  Heb je vragen? Stel ze aan info@europass.nl, vul het contactformulier in of laat hieronder een reactie achter.