Een ander land leren kennen

door mei 21, 2017Reizen0 Reacties

Waarom zou je in het buitenland stage lopen? Het is een kans om een onbekend land te leren kennen. Lisa Metheuver en Martijn de Laat, mbo-studenten van Zadkine, grepen hun kans en gingen op pad.

Lisa: ‘De verschillen vond ik het leukste’
“Vijf maanden lang heb ik stagegelopen bij Radisson Blu in Shanghai in China. Ik was daar food & beverage servicemedewerkster. In het hotel heb ik ontbijt, lunch en diner voorbereid en geserveerd. Ik heb ervoor gekozen om naar China te gaan om meer ervaring op te doen. Uiteindelijk heb ik heel veel over mezelf geleerd. En ook over China. Er zijn grote verschillen tussen China en Nederland. Denk aan de cultuur, de werkinstelling en het eten. De verschillen tussen mij en mijn collega’s vond ik het leukste. Een nadeel was wel dat ik maar met 20% van mijn collega’s echt kon communiceren.”

Martijn: ‘Nieuwe dingen leren’
“Voor mijn opleiding heb ik een aantal keer stage lopen. Ik ben eerst vijf maanden naar Cyprus geweest en daarna nog vijf maanden naar IJsland. Bij allebei mijn stages heb ik het heel erg naar mij zin gehad. Ik raad internationale stages persoonlijk ook zeer aan om de volgende redenen:
• Het is een kans om meer van de wereld te zien.
• Je leert werken in totaal verschillende omstandigheden dan wij in Nederland gewent zijn. Denk hierbij alleen al aan het verschil in het weer in Cyprus en IJsland.
• Je leert nieuwe culturen kennen.
• Je leert nieuwe mensen kennen die vaak ook weer uit totaal verschillende landen komen.
• Je spreekt een andere taal dan je gewent bent.
Zoals je kunt lezen zijn er genoeg redenen om voor een internationale stage te kiezen!