Dag kikkerlandje!

door mei 9, 2017Reizen0 Reacties

Reizen, meer, meer en meer van de wereld zien, kennismaken met nieuwe culturen, mooie natuur bekijken. Ik kan nog wel even doorgaan met redenen bedenken om naar het buitenland te willen, in dit koude kikkerlandje blijven is voor mij zeker geen optie. Omdat ik op de middelbare school een tweetalige opleiding (TTO) heb gedaan is internationalisering en een vreemde taal leren gestimuleerd, door bijvoorbeeld uitwisselingen en tripjes naar het buitenland. Hier is bij mij de liefde voor andere culturen, talen en landen begonnen en ik vind dat ik dat moet doorzetten zodra ik daar de mogelijkheid voor krijg.

Momenteel zit ik in VWO 6, dat betekent natuurlijk examenjaar. Hierna heb ik alle vrijheid, ik ben achttien, ik ben niet verplicht om naar school te gaan en ik heb tijd. Voor mij is dan dus het moment aangebroken om een vliegticket te boeken en hier weg te gaan. Als ik dit vertel volgen vaak de vragen waar ik heen wil en wat ik vervolgens wil gaan doen in ‘zo’n ver land’ en ik moet toegeven dat ik vooral op de laatste vraag moeilijk een antwoord weet. Eeuwig reizen is praktisch gezien niet mogelijk, alleen al om financiële redenen.

 

Plannen maken
Een meer realistisch plan is het combineren van reizen met werken, maar ook dit plan kan op verschillende manier ingevuld worden. Een paar weken ergens werken, met het verdiende geld een paar weken reizen en daarna weer werken etc. Of een aantal maanden bij één werkgever blijven en heel veel sparen om vervolgens een aantal maanden te kunnen reizen.

Waar ik heen wil is afhankelijk van mijn spaarrekening, mijn grote droom is Australië en/of Nieuw-Zeeland. Iets dichterbij is Spanje of eventueel een Scandinavisch land, al ga ik er op temperatuur dan helaas nogal op achteruit. Kortom, ik heb nog wat keuzes te maken. Deze keer dus niet over profiel- of studiekeuzen wat het leuker maakt, maar ik heb op dit gebied nul ervaring en dat maakt het lastig.
Vast staat wel dat ik over een jaar in het vliegtuig zit!

Back to reality
Als ik weer terug ben met geheugenkaartjes vol foto’s, een schrift gevuld met dagboekverhalen en een lege spaarrekening dan ben ik van plan om naar de universiteit te gaan. Die studiekeuze stel ik nu nog even uit, maar daar zal ik uiteindelijk toch aan moeten geloven. Misschien een minder avontuurlijk plan, maar daarom niet minder leuk, want ik moet toegeven dat ik ook heel erg uitkijk naar het studentenleven.

Nienke Kuipers