Naar het buitenland

Droom jij van een studie of baan in het buitenland? Europass biedt allerlei praktische informatie en tips om jou daarmee verder te helpen.
Naar het buitenland gaan verbreedt je horizon, maar het kost ook tijd en energie om je hierop voor te bereiden. Hoe maak je een CV aan? Waar moet je naartoe en wat moet je allemaal regelen?
Om de stap kleiner te maken vind je op deze pagina informatie over verschillende Europese bestemmingen. Van informatie over studeren, wist je datjes, tot informatie over leuke hotspots. Klik in de kaart of op één van de Europese landen waar jij meer over wilt weten!

Met de documenten van Europass kun je een persoonlijk portfolio opstellen waarmee je jouw vaardigheden en talenten kan presenteren. Onder hulp bij solliciteren vind je alle informatie over de verschillende documenten die je kan gebruiken voor het solliciteren in het buitenland. Via "Hulp bij solliciteren vind je alle informatie over de verschillende documenten die je kan gebruiken voor het solliciteren in het buitenland.
Niet alleen voor studenten en werkzoekenden, maar ook voor vrijwilligers zijn de documenten relevant. Met het Europass Mobiliteit document kunnen vrijwilligers, bij een eventueel toekomstige werkgever of een andere vrijwilligersorganisatie aantonen wat zij hebben geleerd en welke ervaring zij hebben opgedaan in de periode van vrijwilligerswerk.