Al uw sollicitanten in een overzicht.

CVselect: alle gegevens van uw sollicitanten in één overzicht

CVselect maakt het screenen van curricula vitae eenvoudig. Als u op zoek bent naar iemand voor een functie dan moet u veel cv's screenen. CVselect van Europass helpt hierbij. Geschikte kandidaten selecteert u snel en eenvoudig met onze gratis service. Als u gebruik maakt van CVselect ontvangt u per e-mail de gegevens van al uw sollicitanten in een spreadsheet. Onderaan deze pagina kunt u een voorbeeld van dit spreadsheet downloaden.

Hoe werkt het?

 • Stap 1
  Vraag in de vacature aan kandidaten om een Europass CV mee te zenden met de sollicitatie. Het Europass CV is een gestructureerd standaardmodel dat kosteloos aan burgers ter beschikking wordt gesteld. Het CV bevat metadata wat het mogelijk maakt om snel gegevens te verwerken. Meer informatie over het Europass CV? Klik hier.
 • Stap 2.
  Vraag in de vacature eventueel ook of ze een uittreksel (PDF) uit het diplomaregister als bijlage bij willen voegen. In het diplomaregister van de Dienst Uitvoering Onderwijs kunnen kandidaten met digiD hun eigen diplomagegevens inzien. Vervolgens kunnen zij een gratis uittreksel uit het diplomaregister downloaden. Als u er zeker van wilt zijn dat een kandidaat over de diploma’s beschikt die zij hebben ingevuld op het cv, dan kunt u vragen om zo’n uittreksel bij te voegen. Het digitale uittreksel is een PDF, voorzien van een echtheidscertificaat. Voor meer informatie klikt u hier.
 • Stap 3.
  Na sluiting van de reageertermijn verzamelt u alle Europass CV’s en zet ze in een map op uw computer.
 • Stap 4.
  Ga naar europass.nl/cv-select en vul het formulier in. U selecteert op uw computer de ingezonden cv’s, klikt op upload en vervolgens op verzenden. U ontvangt direct een overzichtelijk spreadsheet met daarin alle gegevens van de sollicitanten. Zo vergelijkt u snel en eenvoudig alle cv’s die u ontvangen heeft.

Contact
Wilt u meer informatie over deze service? Wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 050 -599 91 61 (ma-do tijdens kantooruren) of per mail: info@europass.nl

Voorbeeld